NAS – Bellver de Cerdanya

PRESENTACIÓ

 

Al cor dels Pirineus hi trobaràs La Cerdanya, una comarca on podràs descobrir la bellesa paisatgística  dels seus cims i valls i la  riquesa cultural i artística dels seus mil·lenaris pobles, amb humils esglésies i capelles, on l’art romànic llueix  amb esplendor.

 

El poble de Nas forma part del terme municipal de  Bellver de Cerdanya, situat al centre de la subcomarca de la Batllia, dita també La Petita Cerdanya, localitzat vers el sud-oest i a una distància de 6,7 quilòmetres del Bellver de Cerdanya, entre les valls de Pi i de Ridolaina, sobre l’anomenat pla de Nas, contrafort  septentrional del serrat de l’Avetosa, a una altitud de 1225m.

 

Nas és un poble molt tranquil, des d’on podreu gaudir de llargues passejades i excursions i si us endinseu pels camins de les valls de Pi i de Ridolaina, que us conduiran  sota mateix de la imponent serralada  del Cadí, trobareu boscos frondosos de pi roig, pi negre i avets, segons les altituds. L’aigua de les fonts que hi trobareu és molt fresca durant tot l’any i podreu gaudir dels fruits de bosc que creixen a cada estació.

 

El poble de Nas està situat ben bé al llindar del Parc Natural del Cadí-Moixerò, per la qual cosa totes les excursions es fan per una zona protegida que cal preservar. Els camins són transitables a peu i només alguns trams es poden fer en vehicle tot terreny. 

Vista general de Bellver de Cerdanya. Al fons, a l’esquerra 
  podem veure el Pla de Nas i la serralada del Cadi. 

Secció en construcció